Bel ons voor een afspraak030 22 50 910

Deel deze pagina

Kwaliteit en wetenschap

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis werkt volgens de meest belangrijke richtlijnen voor de borstkankerzorg. Er is een kwaliteitscommissie die de criteria en procedures nauwlettend in de gaten houdt, aan de hand van onderstaande normen voor ziekenhuizen en borstkankerzorg.

Onze resultaten zijn als volgt:

 

     

 

Borstkankervereniging, roze lintje

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven heeft op 21 juli 2015 voor de tweede keer op rij een roze lintje gekregen van Borstkankervereniging Nederland (BVN) voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Het in april 2013 geopende borstkankerziekenhuis voldoet ruimschoots aan alle 13 criteria die BVN heeft opgesteld. Sinds de opening t/m medio juli 2015 zijn in het ziekenhuis 3.000 patiënten gezien en 800 operaties uitgevoerd. 

Met het roze lintje wordt onder meer aangegeven dat het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis over een compleet en multidisciplinair mammateam beschikt. Alle patiënten worden pre- en postoperatief besproken door alle specialisten (criteria: minimaal 90%). 

Meer informatie over het roze lintje en de Monitor Borstkankerzorg: www.borstkanker.nl.
 

ZKN-keurmerk

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis heeft het ZKN-keurmerk. Dit is een kwaliteitskeurmerk, ontwikkeld door ZKN, in samenwerking met het onafhankelijke certificeringinstituut KIWA. Alle klinieken met het ZKN-keurmerk voldoen aan strenge eisen van kwaliteit en professionaliteit en zetten zich in voor de allerbeste zorg. Kijk voor meer informatie over ZKN op www.zkn.nl of bekijk deze animatie:

  Sneldiagnose

  Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis heeft het certificaat Sneldiagnose. Sneldiagnose is een initiatief van Alpe d’HuZes en wordt gesteund door KWF Kankerbestrijding. Bij Sneldiagnose staat de patiënt met verdenking op kanker centraal. Doel is om het aantal slapeloze nachten van kankerpatiënten zo veel mogelijk te reduceren. In ziekenhuizen waar sneldiagnose wordt toegepast krijgen patiënten binnen één tot vijf dagen de uitslag van hun diagnose en in 80% van de gevallen zelfs binnen 24 uur. Sneldiagnose is daarmee een effectieve verbetering in de kankerzorg.

  NABON Breast Cancer Audit

  De NABON Breast Cancer Audit verzamelt alle gegevens over borstkankerbehandelingen in Nederland. Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis doet hieraan mee. We krijgen in de toekomst een wekelijkse online terugkoppeling van kwaliteitsgegevens, waardoor we onze resultaten kunnen spiegelen aan het landelijk gemiddelde. De externe indicatoren worden gepubliceerd voor Zichtbare Zorg, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties.
   

  SONCOS

  Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis voldoet aan alle richtlijnen van de Borstkanker Vereniging Nederland en SONCOS. SONCOS is het platform voor interdisciplinair overleg en professionele samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO), de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) en de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO).

   

  Complicatieregistratie

  Iedere afdeling die medische verantwoordelijkheid draagt voor directe (zorg)processen beschikt over een gestructureerde registratie van complicaties. Die is gebaseerd op de richtlijnen die gelden binnen de betreffende beroepsgroep.


  Wetenschappelijk onderzoek

  Wereldwijd wordt continu onderzoek gedaan naar nieuwe behandelingen van kanker. Dat noemen we ‘klinisch-wetenschappelijk onderzoek’ of ‘experimenteel onderzoek’. Ook het Engelse woord ‘trial’ wordt veel gebruikt. Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis vindt het belangrijk dat onze patiënten desgewenst kunnen deelnemen aan deze onderzoeken, in Nederland of in het buitenland. Het gaat om deelname aan klinische studies en nieuwe therapieën.

  Publicatie sterftecijfers

  Ziekenhuizen zijn sinds 2014 verplicht om hun sterftecijfers naar buiten te brengen. Patiënten en verzekeraars moeten zo meer inzicht krijgen in de kwaliteit van de zorg. In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis zijn sinds de opening (april 2013) geen patiënten overleden door een behandeling in ons borstkankerziekenhuis.

  Mocht u vragen of suggesties hebben naar aanleiding van uw bezoek, dan bent u van harte welkom om dit met ons te delen via kwaliteitantispam@ln.ornomrednaxela.

  Maak een afspraakBel ons op 030 22 50 910