Bel ons voor een afspraak030 22 50 910

Deel deze pagina

Nieuws

Lees hier al het nieuws rond het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.    

'Anita wordt opgenomen' in het Alexander Monro Ziekenhuis

1 juni 2017 - Maandag 5 juni a.s. is om 21.15 uur bij NPO1 de aflevering te zien van 'Anita wordt opgenomen' waarin het Alexander Monro Ziekenhuis centraal staat.

                                             Klik hier om de promo te bekijken!

 

In deze aflevering, die geheel gewijd is aan het Alexander Monro Ziekenhuis, loopt Anita Witzier mee met onze professionals en patiënten. Een mooi, inhoudelijk én realistisch kijkje achter onze schermen! 

 

Gepersonaliseerde zorg

23 mei 2017 - In deze uitgave van het blad gepersonaliseerde zorg één mooi artikel van een van onze patiënten. Klik op de afbeelding voor het volledige artikel.

 

Ons ziekenhuis in een mooi en informatief item over borstkanker

17 mei 2017 - Te zien in Spuiten en Slikken: een helder beeld van onze deskundigheid, persoonlijke aandacht en sneldiagnostiek! Klik hier om de uitzending te bekijken.

 

Verjaardag Alexander Monro Ziekenhuis

15 april 2017 - In ons 4-jarig bestaan als landelijk, gespecialiseerd ziekenhuis voor borstkanker | goedaardige borstaandoeningen | erfelijkheid hebben wij onze unieke visie op patiëntgerichte zorg succesvol weten te combineren met hoogwaardige medische zorg. Hier zijn wij trots op.

De patiëntwaarderingen met een prachtig 'rapportcijfer', de uitstekende medische resultaten, de persoonlijke ervaringen van patiënten die vertellen hoe zij onze zorg en aandacht hebben ervaren, de wederzijdse betrokkenheid. Al deze aspecten zijn indrukwekkend te noemen. Hier staan wij vandaag graag even bij stil. Om vol bevlogenheid en aandacht voor onze patiënten en hun dierbaren door te gaan op de ingeslagen 'Monro-weg' en om te werken aan nóg betere resultaten.

 

Pluk de dag Pink

6 april 2017 - Op zaterdag 9 september aanstaande wordt voor de derde keer het event Pluk de dag Pink georganiseerd in ons ziekenhuis. Save the date!

 

 

 

RTL Live 

3 april 2017 - Monro in RTL Live. Marjolein de Jong was te gast aan tafel bij Quinty Trustfull en Olcay Gulsen om te praten over het belang van gespecialiseerde borst(kanker)zorg en keuzevrijheid, ook in de zorg. Klik op onderstaande afbeelding en bekijk ons informatieve item.

 

Solvo vraagbaak

30 maart 2017 - Het Alexander Monro Ziekenhuis is vanaf heden dé expert van Solvo voor alle borstzorgvragen. Dit betekent dat alle vragen met betrekking tot borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijkheid, verhoogd risico enzovoort die worden gesteld op www.solvo.nl/vraag/ door onze experts zullen worden beantwoord.

 

Health, Food & Technology I 15 juni 2017 I  Congrescentrum Achmea Zeist

30 maart 2017 - Donderdag 15 juni 2017 zal in het Congrescentrum Achmea te Zeist het event Health, food & Technology georganiseerd worden.

 

Waar gaat dit event over? We staan de aan de vooravond van een tech revolutie in food. Cross-overs tussen voeding, technologie en big data versnellen innovatie op het gebied van duurzame, veilige en gezonde voeding.

Health, Food & Technology gaat in op actuele technologische ontwikkelingen, toepassingen en kansen om voeding en zorg te verbinden. Doel is om innovators uit UT, food en zorg samen te brengen.

Meer informatie over Health, Food & Technology >>> http://www.sbo.nl/zorg/health-food-technology/#Programma

 

Borstkanker? Snel duidelijkheid geven is standaard in het Alexander Monro.

27 maart 2017 - Klik op het artikel voor meer info

 

Skipr 'Als je focust, gaat het beter' 

5 maart 2017 - In de maart editie van SKIPR laat Marjolein de Jong in de rubriek Workout zien dat ze ook op het ijs haar mannetje staat. En dat er genoeg te leren valt!                                 'Ik ga het lastige niet uit de weg. Ik wil blijven leren en beter worden.'

                                     (klik op de afbeelding om deze te vergroten)

 

 

Pink Ribbon Informatiekrant 2017

1 maart 2017 - Deze week verschijnt de Pink Ribbon informatiekrant 2017. Een mooie, informatieve krant. Omdat het aantal borstkankerdiagnoses nog steeds stijgt, is het belangrijk om aandacht te blijven houden en bewustwording te stimuleren. Ons ziekenhuis ontbreekt dan ook niet in deze uitgave.

 

 

Nascholing voor de gehele huisartsenpraktijk

27 februari 2017 - Op 22 maart aanstaande staat er weer een nascholing gepland in ons ziekenhuis. Het gaat hierbij om een praktijkgerichte en interactieve nascholing voor de gehele praktijk samengesteld door medisch specialisten, huisartsen en psychotherapeuten. Er worden inspirerende workshops gegeven, waarbij ervaringen, vragen en uitdagingen uit de dagelijkse praktijk aan bod.

De organisatie wordt verzorgd door WDH Midden Nederland, Borstkankervereniging Nederland en het Helen Dowling Instituut. Zie onderstaand de uitnodiging & het programma. Aanmelden verloopt via WDH.  

Klik op de afbeeldingen op deze te vergroten.

 

 

 

Voor iedereen een roze hartje op Valentijnsdag

15 februari 2017 - Gisteren was het Valentijnsdag, dé dag om zowel onze patiënten als medewerkers extra in het zonnetje te zetten. Iedereen in ons ziekenhuis kreeg een roze hartje: voor onze patiënten een 'hart onder de riem' en voor alle medewerkers als dank en waardering voor hun 'hartverwarmende zorg'! Bekijk hieronder de foto's.

 

 

 

 

Interview BNR Nieuwsradio: 'Meer erkenning voor second opinion' 

13 februari 2017 - Wij hebben vandaag een bijdrage geleverd aan de reportage van BNR Nieuwsradio over het belang van een second opinion. Bij een second opinion blijkt maar liefst de helft van de patiënten een andere uitkomst of ander advies te krijgen. Reden genoeg om aandacht te vragen voor erkenning van de second opinion.  

Een van onze bestuurders Marjolein de Jong werd naar aanleiding van dit item namens ons ziekenhuis geïnterviewd. Zij benadrukt:  'Wat het mij zegt, is dat er nog meer erkenning nodig is voor een second opinion en dat je met elkaar moet erkennen dat het soms heel erg kan schelen of je in je eentje ergens naar kijkt of met zijn tweeën, en dat het helemaal niet erg is om nog een nieuw inzicht toe te voegen aan een dossier'.

Lees hier het artikel of luister hier het interview terug.

 

 

 

Hoe goed ken jij je borsten?

6 februari 2017 - 'Hoe goed ken jij je borsten?' Deze vraag stelden wij vrouwen op de Gezondheidsbeurs in Jaarbeurs Utrecht om hen bewust te maken hoe belangrijk het is om je borsten te kennen. Ter ondersteuning van onze campagne 'Ken je borsten' deelden wij, in samenwerking met legpluimveehoudster Marian Claessens, duizend doorzichtige eierdozen uit met roze gekookte eieren en informatie over de mogelijke signalen van borstkanker. Wij zijn Marian Claessens buitengewoon dankbaar voor deze bijdrage!

Lees hier een artikel met meer informatie over onze campagne en de samenwerking.

 

Alexander Monro Ziekenhuis en UMC Utrecht verdiepen samenwerking

1 februari 2017 - Het Alexander Monro Ziekenhuis en het UMC Utrecht werken samen om de kwaliteit van de borstkankerzorg naar een hoger niveau te brengen. Vanuit dit oogpunt houdt klinisch geneticus dr. Margreet Ausems, werkzaam op de afdeling Genetica van het UMC Utrecht, vanaf 1 februari spreekuur in het Alexander Monro Ziekenhuis. Haar werkzaamheden concentreren zich op erfelijkheidsonderzoek. De formele samenwerking tussen beide ziekenhuizen kwam begin 2016 tot stand, dit spreekuur geeft hier verdere invulling aan.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het persbericht.

Zie hieronder het moment waarop Bernou Huizinga, chirurg in het Alexander Monro Ziekenhuis, Margreet Ausems welkom heet in ons ziekenhuis.

 

 

 

Alexander Monro op de Nationale Gezondheidsbeurs

30 januari 2017 - Van 2 tot en met 5 februari staan wij op de Nationale Gezondheidsbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Wij informeren u graag over de campagne 'Ken je borsten' die wij als ziekenhuis supporten. U vindt ons direct bij de ingang van Hal 1, standnummer A04. Wij ontmoeten u graag.

 

 

 

Alexander Monro steunt Wereldkankerdag 2017

12 januari 2017 - Elk jaar op 4 februari is het Wereldkankerdag, een initiatief dat het Alexander Monro ondersteunt. Deze dag is wereldwijd officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Daarnaast wordt ook het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker onderstreept.

Dit jaar staan de dierbaren van kankerpatiënten centraal. Ook op hun leven heeft de ziekte een enorme impact. Klik op de website van Wereldkankerdag voor meer informatie en de verschillende geplande activiteiten.

 

 

De beste wensen voor 2017!

1 januari 2017 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis wenst u een gelukkig en gezond 2017 toe!

 

 

 

Mooi artikel in bijlage van de Telegraaf!

15 december 2016 - In de bijlage 'Zorg op maat' van de Telegraaf vandaag staat een mooi interview met een van onze bestuurders Marjolein de Jong over de keuzevrijheid in de zorg. "Ik vind het belangrijk dat mensen zelf een bewuste keuze maken. Die vrijheid is er, maar het schort wel eens aan informatie daarover. Zelf een keuze maken betekent ook de regie grotendeels in eigen hand houden.", aldus Marjolein.

Klik op onderstaande afbeelding voor het hele artikel en aandacht voor ons unieke ziekenhuis. Het hele artikel is tevens hier te lezen.

 

Nascholingen in het Alexander Monro

13 december 2016 - Er staan weer drie nascholingen 'De beste borst(kanker)zorg, onze gezamenlijke verantwoordelijkheid' gepland die door WDH Midden Nederland in ons ziekenhuis worden georganiseerd. De eerste nascholing kreeg op 3 november jl. een bovengemiddeld hoge beoordeling van de aanwezigen. Voor informatie hierover kunt u bij het WDH terecht.

Graag nodigen wij u uit voor de volgende nascholingen (klik op de data voor inschrijven):

 

19 januari: nascholing regio De Bilt / Zeist / Utrecht

2 februari: nascholing regio Gooi- en Vechtstreken / Eemland

9 februari: nascholing regio Amsterdam Groot / Flevoland

 

Meer informatie over de verschillende nascholingen vindt u hier.

 

Terugblik: Koningin Máxima brengt werkbezoek aan het Alexander Monro

8 december 2016 -  Het is vandaag precies een jaar geleden dat koningin Máxima een werkbezoek bracht aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Tijdens haar bezoek kreeg koningin Máxima een rondleiding en sprak zij met enkele van onze artsen en verpleegkundigen over onze multidisciplinaire aanpak en patiëntgerichte visie. Daarnaast ontmoette de koningin enkele van onze patiënten. Zie hieronder een kleine sfeerimpressie.


Bekijk hier de reportage in Blauw Bloed, waarin het bezoek van koningin Máxima vanaf minuut 14.40 te zien is.

 

 

 

 

 

 

Een mooie impressie van het Borstkankersymposium 2016

29 november 2016 - Wij waren op zaterdag 8 oktober jl. aanwezig bij het Borstkankersymposium in Putten. Emine Göker, een van onze internist-oncologen, verzorgde deze dag twee workshops. Het was een bijzondere en inspirerende dag met erkenning en aandacht voor de late gevolgen van borstkanker. Bekijk de video hieronder voor een korte terugblik.

Naast een video is er ook een digitaal magazine gemaakt ter impressie van het symposium 2016. U kunt het magazine hier bekijken.

   

  Een mooie terugblik op Pluk de dag PINK 2016

  19 november 2016 - Op zaterdag 17 september jl. vond de tweede editie van het landelijke evenement Pluk de dag PINK in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis plaats. Een dag speciaal voor (ex)borstkankerpatiënten, om elkaar te ontmoeten, te ontdekken, ervaren en geïnspireerd te worden. Wat was het weer een prachtige dag! Klikt op onderstaande video voor een korte impressie. Wij kijken nu al uit naar de volgende editie!

   

    

   Reactie op uitzending Zorg.nu van 8 november jl.

   10 november 2016 - In het televisieprogramma Zorg.nu van 8 november jl. is uitgebreid aandacht besteed aan de mogelijke risico's en bijwerkingen van siliconen borstimplantaten. Aanleiding hiervan was het onderzoek van RIVM in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg naar 10 fabrikanten die in Nederland siliconen borstimplantaten leveren. 

   Deze uitzending gaf aanleiding tot discussie over de veiligheid van siliconen borstimplantaten. Het Alexander Monro onderschrijft de reactie van de Nationale Vereniging voor Plastisch Chirurgen voor patiënten. Deze reactie vindt u hier.

   Wij hopen dat u na het lezen van deze reactie vollediger geïnformeerd bent. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op voor een afspraak met een van onze medisch specialisten. U kunt hiervoor bellen naar ons medisch secretariaat 030 –  72 10 104. 

     

   Een geslaagde nascholing

   4 november 2016 - Gisteren verzorgde WDH Midden Nederland de nascholing 'de beste borst(kanker)zorg, onze gezamenlijke verantwoordelijkheid' in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Het was een geslaagde avond met inspirerende sprekers en workshops! Wij danken WDH Midden Nederland hartelijk voor de organisatie en het Helen Dowling Instituut en Borstkankervereniging Nederland voor hun bijdrage deze avond.

    

    

   Het Alexander Monro magazine 'Leef wat je kan'

       

   18 oktober 2016 - Hier is-ie dan: de speciale Alexander Monro uitgave van het magazine 'Leef wat je kan'.

    

   Dit informatieve magazine is met name bedoeld voor vrouwen met de diagnose uitgezaaide borstkanker. In diverse interviews vertellen enkele van onze medewerkers over hoe wij in ons ziekenhuis de best mogelijke en meest volledige zorg bieden tijdens en na de behandeling van borstkanker. Klik op onderstaande coverfoto om ons hele magazine te lezen.

    

   Deze speciale uitgave van het Alexander Monro is tot stand gekomen in samenwerking met www.botcomplicaties.nl.

    

   1e Bilthoven Breast Meeting

   13 oktober 2016 - Graag brengen wij ons congres op woensdag 16 november aanstaande onder de aandacht. De 1e Bilthoven Breast Meeting (BBM) bestaat uit een hands-on deel op snijzaal in het UMC Utrecht en voordrachten door gerenommeerde sprekers uit heel Nederland.

   Dit congres, bedoeld voor oncologisch chirurgen, plastisch chirurgen en arts-assistenten (differentiatie oncologische of plastische chirurgie) is geaccrediteerd voor 8 punten.
   De Bilthoven Breast Meeting is een initiatief vanuit de Alexander Monro Academy met als thema 'de samenwerking tussen de oncologisch en plastisch chirurg' en de inzet van beschikbare (diagnostische en behandel-) technieken voor het mammacarcinoom. 
   Het vervoer gedurende deze dag is geregeld.

   Zie onderstaande afbeeldingen voor het uitgebreide programma. Voor meer informatie en inschrijven klik hier.

    

    

    

   AANVULLENDE TARIEFINFORMATIE:
   VOOR ARTS-ASSISTENTEN GELDT EEN TARIEF VAN € 75

   Voor het Alexander Monro is het elke maand borstkankermaand!

   11 oktober 2016 - Morgen is het 1 oktober, de dag dat de jaarlijkse borstkankermaand van start gaat. In Nederland krijgt 1 op de 8 vrouwen te maken met borstkanker en overlijden er per dag zelfs 8 tot 9 mensen aan de gevolgen hiervan. Reden genoeg voor ons om elke dag de beste borst(kanker)zorg te bieden en te blijven verbeteren.
   Voor deze borstkankermaand hebben wij een agenda gemaakt met zoveel mogelijk activiteiten voor en door borstkankerpatiënten. Ziet u een activiteit er niet tussen staan? Mail naar communicatieantispam@ln.ornomrednaxela, dan voegen wij deze toe.

   Klik op de afbeelding om de ALEXANDER MONRO BORSTKANKERMAAND AGENDA te bekijken.

    

    

   Het Alexander Monro in JAN Magazine

   06 oktober 2016 - In het kader van de borstkankermaand staan wij met een reportage in JAN Magazine. Een van onze bestuurders Marjolein de Jong werd geïnterviewd om te vertellen over onze gespecialiseerde zorg en patiëntgerichte visie. Klik  hier om het artikel te lezen.

    

    

   Het Alexander Monro heeft een app!

   04 oktober 2016 - Sinds deze week heeft het Alexander Monro een app in samenwerking met Enjoj. Enjoj biedt de gebruiker toegang tot verschillende applicaties die het wachten veraangenamen.

   U vindt het Alexander Monro onder het kopje 'Zorg'. Zodra u het Alexander Monro betreedt, is via de app ook allerlei informatie over ons ziekenhuis te bekijken. Zo kan bijvoorbeeld onze website worden bezocht, er kan een afspraak worden gemaakt, onze social media kanalen kunnen worden bekeken en er kan zelfs een Alexander Monro-quiz worden gespeeld. 

   Enjoj is vanaf nu te downloaden via www.alexandermonro.nl/app of kijk in de App Store (voor iPhone-gebruikers) of Google Play (voor Android-gebruikers).

    

   Alexander Monro in For You Magazine

   03 oktober 2016 - Wij zijn trots. Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis staat met een prachtig artikel genaamd 'De beste zorg voor jouw borsten' in het magazine For You. In het artikel wordt onder andere aandacht besteed aan onze twee nieuwe poli's voor Verhoogd Risico (ook bij zwangerschap en borstvoeding) en Goedaardige Borstaandoeningen. U vindt het magazine in verschillende supermarkten, (gezondheids-)winkels, drogisten en ziekenhuizen. Klik op onderstaande afbeelding om het hele artikel te lezen.  

    

       

   Trots: Alexander Monro in Pink Ribbon Magazine

   27 september 2016 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis staat met een prachtige reportage in het Pink Ribbon Magazine 2016. Deze special is uitgegeven naar aanleiding van oktober borstkankermaand en staat vol mooie en inspirerende interviews, portretten en reportages met (ex-) borstkankerpatiënten. Vanaf vandaag ligt het magazine in de schappen. Klik op onderstaande afbeelding voor het hele artikel.

    

    

            

   Alexander Monro in RTL-programma LifestyleXperience

   19 september 2016 - Afgelopen zondag was het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis op RTL4 te zien met een item in het televisieprogramma LifestyleXperience. Een van onze bestuurders Marjolein de Jong vertelt onder andere over het zorgpad dat patiënten in ons ziekenhuis volgen en over onze patiëntgerichte visie. Zie hieronder het hele item.  

    

    Reactie plastisch chirurgen van Alexander Monro op item over siliconen borstprothesen in uitzending Nieuwsuur van vrijdag 16 september jl.

    19 september 2016 - Graag nemen wij de gelegenheid om de reactie vanuit onze wetenschappelijke vereniging (beroepsgroep) volledig te onderschrijven. Deze reactie is bestemd voor ons als plastisch chirurgen, maar vooral ook voor onze patiënten. Wij hopen dat u door deze reactie te lezen, vollediger geïnformeerd bent. Klikt u hier voor de reactie van de beroepsgroep.

    Tevens verwijzen wij u naar de website van BVN.

    Mocht u als patiënt van ons nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt hiervoor een afspraak maken via het medisch secretariaat 030 –  72 10 104

    Namens de plastisch chirurgen van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis:

    Yvette Jonasse, Danielle Derks, Mirjam Hoefkens

    Alexander Monro te zien in RTL-programma LifestyleXperience

    15 september 2016 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is zondag 18 september om 14.20 uur met een item op RTL4 te zien in het programma LifestyleXperience. Een van onze bestuurders Marjolein de Jong vertelt onder andere over het zorgpad dat patiënten in ons ziekenhuis volgen en over onze patiëntgerichte visie.

     

     

    Alexander Monro aanwezig bij Borstkankersymposium

    09 september 2016 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is op zaterdag 8 oktober aanwezig bij het Borstkankersymposium in Putten. Het thema dat dit jaar centraal staat is 'De late gevolgen van borstkanker'. Emine Göker, een van onze internist-oncologen, verzorgt twee workshops tijdens deze dag.

    Aanmelden kan hier.

     

    Nascholing voor huisartsen/praktijkondersteuners/assistenten

    08 september 2016 - Op donderdag 3 november aanstaande organiseert WDH Midden-Nederland samen met het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis een inspirerende praktijkgerichte nascholing genaamd 'De beste borst(kanker)zorg, onze gezamenlijke verantwoordelijkheid'. Aanmelden kan hier.

    Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie.

     

     

    Drie patiënten aan het woord in LEVEN! 

    08 september 2016 - In de septembereditie van het magazine LEVEN! staat een prachtig interview met drie van onze patiënten. Klik op onderstaande afbeelding om het hele interview te lezen.

     

    Mooi interview over Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Zorgvisie

    29 augustus 2016 - In de septembereditie van het tijdschrift Zorgvisie staat een mooi interview met één van onze bestuurders Marjolein de Jong over het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Marjolein vertelt over de ambities, toewijding en focus van ons ziekenhuis. Klik op onderstaande afbeelding om het hele interview te lezen.

     

     

    Menzis en Zelfstandige Klinieken Nederland op werkbezoek bij Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

    25 augustus 2016 - Op woensdag 24 augustus brachten het bestuur van zorgverzekeraar Menzis en het bestuur van Zelfstandige Klinieken Nederland een bezoek aan ons ziekenhuis. Het was een inspirerende middag met veel goede ideeën. Zie hieronder een kleine impressie.

     

      Van links naar rechts: Jak Dekker (voorzitter Raad van Bestuur ZKN), Marjolein de Jong (bestuurder AMBZ), Joris van Eijck (directeur Zorg Menzis), Mieke van Schuppen (bestuurder AMBZ), Frank Janssen (vice-voorzitter Raad van Bestuur Menzis), Paulette Timmerman (directeur ZKN), Ruben Wenselaar (voorzitter Raad van Bestuur Menzis), Jeroen Mooij (manager financiering & contractering ZKN).  

    Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis op de 50PlusBeurs

    24 augustus 2016 - Van dinsdag 20 september t/m zaterdag 24 september is ons ziekenhuis vertegenwoordigd op de 50Plus Beurs in de Jaarbeurs Utrecht.

    Wilt u meer informatie over onze zorgverlening? Wij heten u graag van harte welkom in hal 9, stand 9A030.

     

    Meld je nu aan voor Pluk de dag PINK 2016!

    12 augustus 2016 - U kunt zich vanaf nu inschrijven voor het Pluk de Dag PINK evenement dat 17 september aanstaande in ons ziekenhuis plaatsvindt. Voor het tweede jaar op rij wordt dit landelijke evenement in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis georganiseerd.

    Deze dag is speciaal voor (ex)borstkankerpatiënten. Het wordt een dag om te ontmoeten, ontdekken, ervaren en geïnspireerd te worden. Er kunnen workshops worden gevolgd en vragen aan zorgprofessionals worden gesteld.

    Klik hier voor het uitgebreide programma en om u in te schrijven.

     

    Informatiekaart Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

    21 juli 2016 - Graag informeren wij alle huisartsen in Nederland over onze gespecialiseerde borst(kanker)zorg en patiëntgerichte visie. Dat doen wij door middel van onderstaande informatiekaart, die wij naar alle huisartsen in Nederland versturen.
    Wilt u graag een informatiekaart ontvangen? Dat kan. U kunt deze aanvragen via communicatieantispam@ln.ornomrednaxela. Vermeld in de mail uw adresgegevens en wij sturen de informatiekaart naar u op.  

     

     

     

    'SAVE THE DATE': Pluk de dag PINK 2016!

    19 juli 2016 - Op zaterdag 17 september aanstaande organiseert Pluk de dag de tweede Pluk de dag PINK in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. (Ex-)borstkankerpatiënten krijgen een dag vol ervaringen aangeboden, waar lichaam en geest centraal staan.
    Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie.

         

     

     

    Eerste Bilthoven Breast Meeting

    12 juli 2016 - Op woensdag 16 november aanstaande vindt in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis de 1e Bilthoven Breast Meeting (BBM) plaats. Dit congres, bedoeld voor oncologisch en plastisch chirurgen, is een initiatief vanuit de Alexander Monro Academy met als thema 'de samenwerking tussen de oncologisch en plastisch chirurg' en de inzet van beschikbare
    (diagnostische en behandel-) technieken voor het mammacarcinoom. 

    Klik hier voor meer informatie en inschrijving. 
     

    Onderstaand prachtige, kleurrijke schilderij is het werk van kunstenares Mirjam Swijnenburg-Britting en zal dienen als beeldmerk voor de BBM.

     

     

    Radio interview met Marjolein de Jong 

    8 juli 2016 - Op maandag 4 juli ontvingen wij voor het derde jaar op rij het roze lintje. Naar aanleiding hiervan had Marjolein de Jong, een van de bestuurders van ons ziekenhuis, afgelopen woensdag 6 juli een radio interview. Marjolein gaat onder andere in op het belang van het roze lintje en de patiëntgerichte zorg.

     

      

     TROTS: het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis ontvangt wederom roze lintje!

     4 juli 2016 - Wij zijn trots! Wederom voldoen wij ruimschoots aan alle kwaliteitseisen die Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt aan patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn wij voor het derde jaar op rij beloond met het roze lintje.

     BVN reikt het roze lintje elk jaar uit aan de ziekenhuizen die aan alle verplichte criteria en aan minimaal zeven van de negen overige criteria voldoen. De criteria zijn opgesteld door BVN en worden elk jaar aangescherpt. Het roze lintje wordt altijd uitgereikt op basis van de prestaties van het voorgaande jaar.

     Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg. Deze monitor combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod in ziekenhuizen. Patiënten kunnen in de monitor zelf aangeven welke criteria zij belangrijk vinden, waarna zij een overzicht krijgen van de ziekenhuizen die passen bij hun persoonlijke situatie en zorgwensen.
      

     Klik hier voor ons gehele persbericht.

     Meer informatie over het roze lintje en de Monitor Borstkankerzorg: www.borstkanker.nl

      

      

     Op bezoek bij de huisartsen

     20 juni 2016 - Bij persoonlijk contact hoort een persoonlijke kennismaking. Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis besteedt veel aandacht aan patiënten en haar/zijn dierbaren. Daarnaast hebben wij oog én waardering voor de huisartsen, die een centrale rol spelen in het zorgproces. Daarom maken wij graag persoonlijk kennis en komen wij bij u langs. Wij ontmoeten u snel!

      

     Goed, Beter, Best Practices: een mooi artikel over het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

     16 juni 2016 - Wij zijn enorm trots! In het boek 'Goed, Beter, Best Practices - Kracht van Klinieken' van Zelfstandige Klinieken Nederland staat een mooi artikel over het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

     In het boek worden 34 inspirerende succesverhalen beschreven van klinieken die in het bezit zijn van een ZKN-keurmerk. Een van deze verhalen gaat over ons en onze visie dat alles en iedereen de behoefte en beleving van de patiënt centraal hoort te stellen. Zie hieronder het artikel.

     Klik op de afbeelding om het volledige artikel te lezen.

      

     Klik hier om het hele boek te bekijken.

      

     Afscheidssymposium Jan van Bodegom

     9 juni 2016 - Vrijdag 24 juni a.s. organiseert het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis een afscheidssymposium voor Jan van Bodegom. Als oprichter van ons unieke ziekenhuis heeft hij zich een pionier en innovator getoond.

     Wij nodigen u van harte uit voor het symposium "INNOVATIE in de ZORG".

     vrijdag 24 juni  |  15.45 - 18.00 uur  |  Prof. Bronkhorstlaan 10 te Bilthoven                              In verband met de organisatie is aanmelden noodzakelijk. Graag ontvangen wij uw aanmelding voor 20 juni via symposiumantispam@ln.ornomrednaxela

      

     Mooi interview met Marjolein de Jong

     4 juni 2016 - In Arts en Auto is een interview gepubliceerd waarin aan onze bestuurder Marjolein de Jong een aantal vragen werd gesteld. Onder andere over de aanleiding van de oprichting van Breast Care Nederland en de unieke aspecten van de zorg voor patiënten met een afwijking in de borst zoals deze wordt geleverd in het Alexander Monro Borstkanker ziekenhuis te Bilthoven. Klik hier voor het hele interview.

      

     Een geslaagde benefietborrel ter ere van ons driejarig bestaan!

     26 mei 2016 - Ter ere van ons driejarig bestaan gaven wij afgelopen zondag 22 mei een benefietborrel in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Wij kijken terug op een zeer bijzondere dag, met heerlijk eten en drinken, mooie muziek en vooral heel veel leuke en betrokken gasten.

     Met veel dank aan alle gasten, hulp en sponsoren die deze middag tot een hartverwarmende bijeenkomst hebben gemaakt! Zie hieronder een kleine sfeerimpressie van de borrel.

      

      

     Introductie 'Collega Telefoon' op Wereld Huisartsen Dag

     19 mei 2016 - Vandaag is het Wereld Huisartsen Dag; een dag die het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis niet zomaar voorbij wil laten gaan. De huisarts heeft een zeer centrale rol in het zorgpad van onze patiënten. Daar willen wij vandaag graag bij stilstaan. Als blijk van onze waardering bieden wij huisartsen in onze nabije omgeving een kleine attentie aan: de 'Alexander MonROOS'. Aan alle huisartsen in Nederland bieden wij de 'Collega Telefoon' aan: een directe korte lijn met uw collega's in het ziekenhuis voor medisch inhoudelijke vragen.

     Wij nodigen alle huisartsen, assistenten en praktijkondersteuners van harte uit voor een nadere kennismaking met ons ziekenhuis!

     Neemt u gerust contact op met Yvonne Grob (marketing & communicatie) voor meer informatie of het maken van een afspraak (yvonnegrobantispam@ln.ornomrednaxela of 030-2250910).

     Alexander Monro Borstkankerziekenhuis ontvangt 'Ode aan de borst'

     10 mei 2016 - Gisteren heeft het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis het schilderij ‘Ode aan de borst’ in ontvangst mogen nemen. Dit prachtige, kleurrijke schilderij is het werk van kunstenares Mirjam Swijnenburg-Britting en zal dienen als beeldmerk voor de Bilthoven Breast Meeting (BBM), een medisch congres dat in het najaar in Bilthoven georganiseerd wordt.

     Recent hebben wij een oproep gedaan wie de uitdaging aan wilde gaan om een beeldmerk voor onze eerste BBM te schilderen. Hierop ontvingen wij vele enthousiaste reacties. De kracht van het kleurgebruik door Mirjam viel direct op en sprak ons enorm aan. Hierop hebben wij haar gevraagd of zij voor ons een passend, kleurrijk en krachtig schilderij wilde maken. En dat is haar meer dan gelukt! Wij zijn erg vereerd en ontzettend blij met het resultaat!

     Op de foto van links naar rechts:
     Monique de Jong-Britting: vorig jaar patiënt in ons ziekenhuis en zus van de kunstenares
     Miranda Ernst: chirurg in ons ziekenhuis en mede-organisator van de eerste BBM
     Liesbeth Veenendaal: chirurg in ons ziekenhuis en mede-organisator van de eerste BBM
     Yvonne Grob: Marketing & Communicatie in ons ziekenhuis
     Mirjam Swijnenburg-Britting: de schilderes van dit schitterende doek

      

      

     "Samenwerken met patiënt is essentieel"

     10 mei 2016 - In de zorgbijlage ‘Samenwerken in de zorg” staat een mooi artikel van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis over het belang van samenwerken met de patiënt. Onze radioloog Femme Zijlstra licht toe hoe belangrijk het is dat de patiënt regie heeft over het zorgtraject. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel te bekijken.

     De gehele editie van "Samenwerken in de zorg" vindt u hier.  

      

     Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis bestaat 3 jaar

     9 mei 2016 - Ter ere van ons driejarig bestaan geven wij op zondag 22 mei aanstaande een benefietborrel in ons ziekenhuis. U bent allen van harte uitgenodigd om dit met ons te vieren! Graag aanmelden via infoantispam@ln.ornomrednaxela.

     Klik op de uitnodiging om deze te vergroten.

      

     Onderzoek: stressreductie door yoga     

     26 april 2016 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis doet regelmatig mee aan medisch-wetenschappelijke onderzoeken. Op dit moment nemen we deel aan een onderzoek naar de effecten van een stressreductieprogramma tijdens de chemotherapie bij vrouwen met borstkanker.

     Vrouwen met borstkanker kunnen rondom de behandeling met chemotherapie vaak aanhoudende klachten ervaren van vermoeidheid, pijn en stress. Deze klachten kunnen een negatief effect hebben op dagelijkse activiteiten, sociale relaties en werk. Het lijkt er op dat oefeningen om te ontspannen of met stressvolle situaties om te gaan, kunnen helpen bij het verminderen van deze klachten.

     In de huidige studie wordt onderzocht of vrouwen minder last krijgen van vermoeidheidsklachten als ze een speciaal hiervoor ontwikkeld stressreductie programma volgen. Hoe gaat dit onderzoek in zijn werk? Naast de standaardzorg die patiënten tijdens hun chemotherapie ontvangen, wordt hen ook 12 opeenvolgende weken een wekelijkse yogales aangeboden. Iedere 3 weken zal een ander thema extra aandacht krijgen tijdens de les (bijvoorbeeld lichaamshouding, spanning in het lichaam, ademhaling of vertrouwen). Naast de wekelijkse yogales is het ook belangrijk dat de patiënten dagelijks thuis oefenen. Wil je meer weten over de studie? Of heb je vragen? Mail dan naar researchantispam@ln.ornomrednaxela.

      

     MammaPrint in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

     19 april 2016 - Vaak is er geen enkele twijfel over de toegevoegde waarde van chemotherapie. Soms is dat er wel. Om dan te komen tot het beste individuele behandeladvies kan MammaPrint een hulpmiddel zijn. De MammaPrint is sinds een aantal jaren beschikbaar en deze test kan in specifieke situaties aanvullende informatie verschaffen over de kans dat de borstkanker terugkeert (kijk voor meer informatie over MammaPrint op www.mammaprint.nl). In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis vragen wij de MammaPrint aan als er bij u en/of uw medisch specialist twijfel blijft bestaan over het nut van chemotherapie. Zo kunnen we samen tot de juiste keuze komen.

     Al sinds de opening van ons ziekenhuis 3 jaar geleden maken wij gebruik van MammaPrint. Ook werken wij mee aan studies om te kijken of dit onderzoek nog breder ingezet kan worden.

      

     Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis maakt geen gebruik van thermografie

     16 maart 2016 - Wij willen benadrukken dat in ons ziekenhuis geen gebruik wordt gemaakt van thermografie. Op 29 februari 2 j.l. werd in het televisieprogramma Radar aandacht gegeven aan medische thermografie. Deze nog niet wetenschappelijk bewezen onderzoeksmethode zou een alternatief bieden voor de mammogram.

     Radar ging op pad met de verborgen camera en laat in de uitzending deskundigen reageren op de voorlichting die medisch thermografen geven in hun praktijk. Een van de deskundigen die aan het woord komt, is onze eigen radioloog Femme Zijlstra. Femme bevestigt in de uitzending eveneens dat deze onderzoeksmethode in ons ziekenhuis niet wordt gebruikt.

     Bekijk hier de hele uitzending.

      

     Huisartsbeurs zaterdag 2 april 2016

     Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is aanwezig op de landelijke Huisartsbeurs die op zaterdag 2 april a.s. plaatsvindt. Graag delen wij de laatste ontwikkelingen en resultaten van ons ziekenhuis in onze stand in de Jaarbeurs te Utrecht.

      

     Mooi nieuws: we bundelen de krachten!

     14 maart 2016 - Met trots melden wij dat Breast Care Nederland en hiermee het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis intensief gaan samenwerken met het UMC Utrecht om de borstkankerzorg naar een nóg hoger niveau te brengen.

     Voor meer informatie verwijzen we je graag naar ons persbericht. Klik hier.

      

     3D Vectra camera

     7 maart 2016 - Dankzij de Alexander Monro Foundation zijn wij vanaf vandaag de trotse bezitter van een 3D Vectra camera: een innovatieve driedimensionale camera die de kwaliteit van borstreconstructies verbetert.

     Door het gebruik van verschillende camera’s worden gedetailleerde metingen en 3D-beelden van de borsten van de patiënt gemaakt. Deze gegevens dienen vervolgens als belangrijke informatie voor onze chirurgen om de meest natuurlijk ogende borsten na mastectomie te bewerkstelligen. De borsten kunnen vanuit elke denkbare hoek worden bekeken, waardoor de patiënt voorafgaand aan de operatie een realistisch beeld krijgt hoe haar borsten er na de operatie uit zullen zien. 

     Zie onderstaande afbeelding voor een impressie van de camera.

      

     Bijeenkomst 'Digitale Zorg: Wie bepaalt...?'

     3 maart 2016 - In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis organiseert D66 De Bilt een bijeenkomst met als thema 'Digitale zorg: Wie bepaalt...?'. Digitalisering in de zorg biedt veel nieuwe mogelijkheden. Denk aan chatten met uw huisarts en uw uitslagen raadplegen via een patiëntenportaal. Wat kunnen en willen patiënten en artsen met deze mogelijkheden?

     Op maandag 14 maart a.s. kunt u meepraten met en luisteren naar onder andere Pia Dijkstra, Tweede Kamerlid D66 en Marjolein de Jong, chirurg en bestuurder van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

     Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten.

      

     Hoogwaardige borstkankerzorg en persoonlijke aandacht

     8 februari 2016 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis biedt hoogwaardige en volledig verzekerde borstkankerzorg in een comfortabele omgeving. Persoonlijke aandacht kenmerkt onze zorgverlening. Kijkt u hier voor een mooie impressie:

      Mooi toekomstperspectief Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

      3 februari 2016 - Met het oog op de verdere groei van onze hoogwaardige zorgverlening zijn wij blij dat een samenwerking is aangegaan met Breast Care Nederland.  

      BCN heeft niet alleen voor een financiële injectie zorggedragen, maar brengt ook nieuwe energie en inzichten waardoor we verder kunnen werken aan de profilering en verdere uitbouw van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, waarbij we bestaande samenwerkingsverbanden zullen intensiveren. Breast Care Nederland heeft dezelfde passie, filosofie en ambitie voor borstkankerzorg als het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Samen bouwen wij onze hoogwaardige, geïntegreerde borstzorg verder uit.

      Onder de bevlogen leiding van oprichter Jan van Bodegom is het gespecialiseerde ziekenhuis uitgegroeid tot een ‘center of excellence’ voor borstkankerzorg, door patiënten gewaardeerd met een 9,5. Door de samenwerking met Breast Care Nederland is er een nieuwe fase aangebroken. Deze fase gaan wij in met een nieuw bestuur, bestaande uit Paul Venhoeven, Mieke van Schuppen en Marjolein de Jong. Jan van Bodegom heeft in goed overleg afscheid genomen van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis en zal zorg dragen voor een zorgvuldige overdracht. Jan van Bodegom blijft zich bezighouden met het ontwikkelen en bouwen van vernieuwende zorgconcepten. 

      Dinsdag 2 februari 2016 werd door RTL Z op haar site een persbericht gepubliceerd, onder de kop: “Borstkankerkliniek AMZ in zwaar weer.” Het tegendeel is waar: het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is gezonder dan ooit tevoren.

      De aanleiding voor dit bericht op de website van RTL Nieuws is het deponeren van de jaarrekening 2014. Hierin wordt genoemd dat het ziekenhuis in 2014 geconfronteerd werd met aanloopverliezen. Dat is juist. Voor zover dat bericht zou suggereren dat de continuïteit van het AMZ daarmee op dit moment onder druk staat, is dat volstrekt onjuist. Financieel is het AMZ gezonder dan ooit: ook in 2015 zijn er nog de normale aanloopverliezen, maar het is zeker dat in 2016 de eigen vermogens-positie gezond zal zijn

       

      Nieuw bestuur Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

      1 februari 2016 - Met ingang van 26 januari 2016 hebben het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis en Breast Care Nederland de krachten gebundeld.

      Breast Care Nederland heeft dezelfde passie, filosofie en ambitie voor borstkankerzorg als het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Samen bouwen wij onze hoogwaardige, geïntegreerde borstzorg verder uit.

      Onder de bevlogen leiding van oprichter Jan van Bodegom is het gespecialiseerde ziekenhuis uitgegroeid tot een ‘center of excellence’ voor borstkankerzorg, door patiënten gewaardeerd met een 9,5.

      Door de samenwerking met Breast Care Nederland is er een nieuwe fase aangebroken. Deze fase gaan wij in met een nieuw bestuur, bestaande uit Paul Venhoeven, Mieke van Schuppen en Marjolein de Jong.

      Jan van Bodegom heeft in goed overleg afscheid genomen van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis en zal zorg dragen voor een warme overdracht. Jan van Bodegom blijft zich bezighouden met het ontwikkelen en bouwen van vernieuwende zorgconcepten. 

       

      Duidelijkheid tijdens informatiebijeenkomst

      28 januari 2016 - Op 15 december jl. zijn in diverse media resultaten gepresenteerd van het onderzoek aangaande de veiligheid van de borstsparende behandeling versus een amputatie. Omdat deze onderzoeksresultaten onrust veroorzaakten, organiseerde het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis op 25 januari 2016 een informatiebijeenkomst voor haar patiënten die in het borstkankerziekenhuis een borstamputatie hebben ondergaan.

      Tijdens de bijeenkomst waren zowel twee leden van het onderzoeksteam (Sabine Siesling en Marissa van Maaren) als de medisch specialisten uit het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis aanwezig om de vragen van patiënten te beantwoorden. Astrid Joosten was de onafhankelijk gespreksleider van deze informatieavond.

      De belangrijkste conclusies van deze avond zijn:

      1. De opzet van het onderzoek was om aan te tonen dat ook op de langere termijn borstsparende behandeling even veilig is als amputatie.
      2. Het onderzoek betreft patiënten die 10-15 jaar geleden behandeld zijn volgens de toen geldende inzichten. De huidige behandeling is erg veranderd en verbeterd.
      3. In dit onderzoek lijkt er een kleinere kans op terugkeer van ziekte in de rest van het lichaam bij patiënten met een kleine tumor (<2 cm) en een “schone” oksel die behandeld zijn met een borstsparende operatie gevolgd door radiotherapie. Voor de hypothese dat radiotherapie mogelijk een deel van het gevonden verschil kan verklaren, is verder onderzoek nodig.
      4. De bevindingen van dit  onderzoek zullen niet leiden tot een aanpassing van de richtlijn “behandeling borstkanker”.
      5. De bevindingen van dit onderzoek vormen ook geen aanleiding om de controles bij patiënten die de afgelopen jaren behandeld zijn met een amputatie aan te passen.

      U kunt hier klikken voor een volledig verslag van de avond.

        

      Alexander Monro Borstkankerziekenhuis en Breast Care Nederland gaan samen verder

      26 januari 2016 - Wij zijn verheugd te melden dat met ingang van 26 januari 2016 het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis en Breast Care Nederland de krachten hebben gebundeld.

      Breast Care Nederland heeft dezelfde passie, filosofie en ambitie als het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. Samen bouwen wij onze hoogwaardige, geïntegreerde borstzorg verder uit. Iedereen kan bij ons terecht voor complete borstzorg (borstkanker, erfelijkheid en overige borstaandoeningen), volledig vergoed door alle ziektekostenverzekeraars.                              Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis biedt alle mammazorg onder één dak, een volledig geïntegreerde paramedische afdeling, geen wachttijden, snelle doorlooptijden, de meest innovatieve technieken, up to date behandelingen en zeer bevlogen medewerkers.               Onze hoge patiëntwaardering is en blijft het uitgangspunt.

      Meer informatie via Yvonne Grob (030-2250910 of yvonnegrobantispam@ln.ornomrednaxela)

       

      Reactie op onderzoek

      15 december 2015 - Vandaag is er veel publiciteit geweest rondom een onderzoek 'Borstsparende therapie bij vroege borstkanker leidt tot betere overleving'. http://www.iknl.nl/onderzoek/nieuws/nieuws-detail/2015/12/10/borstsparende-therapie-bij-vroege-borstkanker-leidt-tot-betere-overleving

      Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis kan zich voorstellen dat de resultaten van het onderzoek zoals in diverse media gepresenteerd, veel vragen oproepen. Duidelijk is dat het onderzoek vrouwen betreft die behandeld zijn in de periode 2000-2004. Uit het feit dat de landelijke richtlijn Borstkankerzorg regelmatig wordt aangepast, blijkt al dat behandelingen aan nieuwe inzichten onderhevig zijn en er inmiddels ook nieuwe behandelprotocollen zijn. De eerste conclusie luidt dat er veel vragen zijn ontstaan en dat de resultaten nader onderzoek en nuancering behoeven. De medisch specialisten van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis benadrukken dat de resultaten op dit moment geen aanleiding zijn tot paniek bij patiënten die een amputatie hebben ondergaan.

      Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis zal haar patiënten op korte termijn uitnodigen voor een bijeenkomst waarbij specialisten en onderzoekers toelichting zullen geven op de onderzoeksresultaten. Ook zullen patiënten in staat worden gesteld hun vragen te stellen.

       

      Koningin Máxima brengt werkbezoek aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

      8 december 2015 - Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op dinsdagochtend 8 december een werkbezoek aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven. Het ziekenhuis, nu bijna 3 jaar open, is het eerste ziekenhuis in Nederland dat volledig gespecialiseerd is in de totale diagnostiek en behandeling van Borstkanker.

      Lees hier het persbericht.
      Bekijk hier de reportage in Blauw Bloed, vanaf minuut 14.40).

       

      Nominatie Meest Patiëntvriendelijke Kliniek 2015

      26 november 2015 - Ook dit jaar is het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis genomineerd voor de titel Meest Patiëntvriendelijke Kliniek! De waarderingen van patiënten op ZorgkaartNederland vormen hiervoor de basis. Wij zijn blij met deze nominatie en bedanken iedereen voor het uiten van zijn/haar waardering.
       

      Alexander Monro Borstkankerziekenhuis wint Gouden Oor Award Zorg

      25 november 2015 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis ontving vandaag uit handen van Jan Vesseur (hoofdinspecteur IGZ en juryvoorzitter) de Gouden Oor Award Zorg. Dé waardering voor zorgvuldig en effectief luisteren naar mensen die zorg nodig hebben. Het Alexander Monro begrijpt hoe belangrijk het is om tijdens een zorgtraject niet alleen medisch de beste zorg te krijgen, maar vooral om ‘gehoord te worden’.

      Lees hier het persbericht.

        

      Tepeltatoeages

      17 november 2015 - In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis worden door onze medisch tatoeëerder Sophie Timmer tepeltatoeages gezet. Henk Westbroek van RTV Utrecht maakte hier de volgende reportage over:

       Reputatiemanagement Award 2015

       3 november 2015 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis maakt samen met zes andere finalisten kans op de Reputatiemanagement Award 2015. Uit deze nominatie spreekt waardering voor de manier waarop wij onze naamsbekendheid vergroten en onze reputatie waarmaken. Hier zijn wij blij mee, maar winnen zou nog mooier zijn! Stemt u op ons? Dit kan tot 2 december via deze link: https://xs.motivaction.nl/onderzoek/reputatie
       Alvast hartelijk bedankt!

        

       Blog op Lindanieuws.nl: 'Een bezoek aan mij is de kers op de taart'

       30 oktober 2015 - Onze tepeltatoeëerder Sophie Timmer blogt op Lindanieuws.nl: 'Een bezoek aan mij is de kers op de taart'. Klik hier of op onderstaande afbeelding om de blog te lezen.

        

       Alexander Monro Borstkankerziekenhuis schenkt door middel van filmpje tepelreconstructie aandacht aan Dag van de borstreconstructie

       29 oktober 2015 - De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) organiseert als afsluiting van de borstkankermaand vandaag de ‘Dag van de borstreconstructie’. In dat kader publiceert het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis een filmpje van een van haar patiënten die een tepelreconstructie ondergaat. Het doel hiervan is bij te dragen aan betere voorlichting aan vrouwen met borstkanker, zodat zij tijdig en weloverwogen keuzes kunnen maken.  

       Lees hier het volledige persbericht.

        

       Chef blije mensen in LEVEN! Magazine

       26 oktober 2015 - Onze 'Chef blije mensen' Liesbeth Franssen in de rubriek 'Het Vak' van LEVEN Magazine regio Utrecht: 'In ons borstkankerziekenhuis is de rode draad die van Dappere Vrouwen. Met een team van voornamelijk vrouwen behandelen we voornamelijk vrouwen. Een krachtig, dapper en stoer team dat ervoor zorgt dat de vrouwen die bij ons in behandeling zijn in hun kracht kunnen blijven.' Klik hier of op onderstaande afbeelding om het artikel te lezen.


        

       Artikel op Margriet.nl: Hoe voelt een knobbeltje in je borst?

       20 oktober 2015 - Onze chirurg Bernou Huizinga op de website Margriet.nl: 'Zodra je een verandering in je borst ziet of voelt, is het belangrijk dat je snel naar je huisarts gaat om dit te laten onderzoeken.' Klik hier of op onderstaande afbeelding om het artikel te lezen.

         

       Blog op Lindanieuws.nl: 'Sta je ineens met je vriendin een pruik uit te zoeken'.

       20 oktober 2015 - Onze chirurg Miranda Ernst blogt op Lindanieuws.nl : 'Sta je ineens met je vriendin een pruik uit te zoeken'. Klik hier of op onderstaande afbeelding om de blog te lezen.

        

       Alexander Monro Borstkankerziekenhuis op Radio 6FM

       16 oktober 2015 - Luister hier naar het interview met Kirsten Huibregtsen (Manager Zorg en Kwaliteit) op Radio 6FM.

            

       Alexander Monro Borstkankerziekenhuis start als eerste met digitale registratie hoofdhuidkoeling door middel van SMS-token

       13 oktober 2015 - In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis kunnen patiënten gebruik maken van zogenaamde ‘cold caps’ (hoofdhuidkoeling), om haaruitval tijdens chemotherapie tegen te gaan dan wel te verminderen.

       Registratie van de resultaten hiervan is belangrijk om inzicht te krijgen in de werking bij verschillende typen chemotherapie en bij verschillende methodes. Op deze manier kunnen wij onze patiënten informeren over de kans op goed resultaat bij hoofdhuidkoeling.

       Wij namen al deel aan de registratie en deze week zijn wij als eerste gestart met digitale registratie door middel van een SMS-token. Dit scheelt kostbare tijd, die wij hierdoor aan onze patiënten kunnen besteden. Ook verbetert het de snelheid en de nauwkeurigheid van de registratie.
        

       De patiënt centraal

       11 oktober 2015 - Een mooie impressie: in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis staat de patiënt centraal.

        Blog op Lindanieuws.nl: 'Borstkankermaand kan erg confronterend zijn'.

        6 oktober 2015 - Onze internist-oncoloog Anja Timmer-Bonte blogt op Lindanieuws.nl: 'Borstkankermaand kan erg confronterend zijn'. Klik hier of op onderstaande afbeelding om de blog te lezen.

         

         

         

         

         

         

         

         

         


        Prachtige Pluk de Dag PINK in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

        28 september 2015 - Als aftrap van de borstkankermaand oktober vond zaterdag 26 september de eerste editie van Pluk de Dag PINK plaats in de meest passende omgeving: het enige gespecialiseerde borstkankerziekenhuis in Nederland, het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Bilthoven. Een ontspannen en interessante dag speciaal voor (ex-)borstkankerpatiënten om te ontmoeten, ontdekken, ervaren en geïnspireerd te worden.

        De animo voor deze dag bleek groot. Meer dan 100 gasten werden welkom geheten door organisator Annet Lips en Jan van Bodegom, oprichter van het borstkankerziekenhuis. Het programma bestond uit inspirerende workshops, ontspannende massages en uitgebreide informatie gericht op lichaam en geest. De vrouwen en hun introducés kregen naast dit afwisselende programma ook een heerlijke lunch aangeboden. Kortom, een dag vol positieve belevenissen en waardevolle workshops, die werd afgesloten met een bijzonder muzikaal optreden van Reinier Sijpkens. Met zijn '100 bellen' zorgde hij voor een vrolijke en interactieve afsluiting.

        Pluk de Dag PINK is onderdeel van Pluk de Dag, een landelijk succesvol concept om kankerpatiënten vertrouwen te geven en hen concrete handvatten aan te reiken die hen zekerder maken in het omgaan met hun ziekte. Het bijwonen van een Pluk de Dag event is kosteloos, deze dagen worden georganiseerd met behulp van fondsen en giften.

        Door de louter enthousiaste reacties van de ruim 100 gasten hebben de organisatie van Pluk de Dag PINK en de directie van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis besloten dat dit unieke landelijke event zeker een vervolg zal krijgen.

         

        Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis op de 50Plus Beurs  

        10 september 2015 - Vanaf dinsdag 15 september t/m zaterdag 19 september is ons ziekenhuis vertegenwoordigd op de 50Plus Beurs in de Jaarbeurs Utrecht.

        Wilt u meer informatie over onze zorgverlening? Wij heten u graag van harte welkom in hal 9, stand 9A008.

         

        Informatief artikel in 'Man en Gezondheid'   

        7 september 2015 - Eén à twee keer per week hoort een man in Nederland dat hij borstkanker heeft. Borstkanker treft mannen dus niet alleen via hun partner, moeder of dochter. Zo’n 100 mannen per jaar worden zelf getroffen. Hierdoor wordt er bij mannen vaak pas laat aan de diagnose borstkanker gedacht. Internist-oncoloog Anja Timmer-Bonte, werkzaam in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, is blij met de aandacht voor borstkanker bij mannen.

        Lees hier het interview met Anja Timmer-Bonte in 'Man en Gezondheid'.  

        Lees hier het hele magazine.

         

        Meld u nu aan voor Pluk de Dag Pink

        3 september 2015 - Zaterdag 26 september is ons ziekenhuis ‘gastvrouw’ van Pluk de Dag. Pluk de Dag is een inspiratiedag voor mensen geraakt door kanker. Zij krijgen inzicht, inspiratie en concrete handvatten aangeboden om beter te kunnen omgaan met het proces van ziekte en herstel.

        Op 26 september wordt dit evenement voor de eerste keer exclusief georganiseerd voor borstkankerpatiënten. We zijn er trots op dat deze eerste editie van Pluk de Dag Pink in Bilthoven wordt gehouden.

        De organisatie is in handen van 4 the Better en zowel BVN als Pink Ribbon steunen dit initiatief van harte.

        Aanmelden voor Pluk de Dag Pink kan hier. Blijf op de hoogte van alle informatie rond Pluk de dag Pink door de Facebookpagina te liken. 

         

        Opnames RTV Utrecht

        7 augustus 2015 - RTV Utrecht​ maakt vandaag opnames in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis voor een documentaire over (tepel)tatoeages. Het item wordt op 10 november uitgezonden in het programma Westbroek!.

         

        Patent uit de polder - de MammaPrint

        5 augustus 2015 - EenVandaag zendt deze zomer de serie ‘Patent uit de polder’ uit, over  Nederlandse personen en bedrijven die internationaal van groot belang zijn of zijn geweest, maar die onbekend zijn bij het grote publiek. Vandaag gaat de uitzending over Laura van ’t Veer, hoogleraar moleculaire bioloog en uitvinder van de MammaPrint. Bekijk de uitzending hier terug. 
         

        Alexander Monro Borstkankerziekenhuis ontvangt wederom roze lintje

        21 juli 2015 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, het enige gespecialiseerde borstkankerziekenhuis, voldoet aan alle dertien kwaliteitscriteria van Borstkankervereniging Nederland (BVN) en ontvangt daarom wederom het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

        Lees meer

         

        500 exclusieve Pure Jute tassen

        1 juli 2015 - Désirée Rasenberg is eigenaresse van Pure Jute, een bedrijf dat op een eerlijke en duurzame manier producten van gecertificeerd jute, juco én biologisch katoen produceert. Omdat Désirée het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis een warm hart toedraagt, overhandigde zij 500 exclusieve Pure Jute tassen aan Sonia Jennings (Directeur Foundation) en Kirsten Huibregtsen (Manager Zorg en Kwaliteit).

        Wat een mooi gebaar!  

         

        Mooie donatie van Pruik bij u Thuis

        29 juni 2015 - De Alexander Monro Foundation ontving van vijf ondernemende haarspecialisten van Pruik bij u Thuis een mooi tafeltje voor op het terras, waar patiënten en/of hun naasten tijdens mooi weer kunnen verblijven. Ook verrasten zij Sonia Jennings, directeur van de foundation, met maar liefst vijftig superleuk gevulde goodiebags voor de patiënten van ons ziekenhuis! Wij zullen deze als cadeautje toevoegen aan de goodiebags die onze patiënten die chemotherapie krijgen, ontvangen.

        Heel veel dank voor deze mooie donatie!    
         

        Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in RTL Nieuws

        20 juni 2015 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in RTL Nieuws over de positieve invloed van een gezonde, comfortabele en rustgevende omgeving op het herstel en het welzijn van patiënten. Bekijk het item hier

         

        Samenloop voor Hoop Zoetermeer

        13 juni 2015 - Benita van Wegen, patiënt in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, loopt met haar 'Team Benita' de Samenloop voor Hoop Zoetermeer. 24 uur lang maken teams op een vastgestelde wandelroute samen een wandeling. Deze wandeling staat symbool voor de strijd tegen kanker. Door te wandelen als individu, als team of door mee te doen als sponsor wordt er geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Wij vinden het geweldig dat Benita dit met haar team doet!

           

        Uniforme registratie kanker redt levens

        12 juni 2015 - Lees hier het artikel. 

         

        Artikel in LEVEN! Magazine - ‘Het voelde als een warme deken’.

        11 juni 2015 - Vandaag verschijnt een artikel over het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in  LEVEN! Magazine regio Utrecht, regio Leiden en regio Den Haag. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel te lezen. 

          

        Team Pluryn neemt deel aan Roparun 2015

        25 mei 2015 - Afgelopen weekend nam Team Pluryn deel aan de Roparun 2015. Dit is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

        Team Pluryn haalde tijdens dit event geld op voor de Alexander Monro Foundation. Wij willen hen ook via deze weg bedanken dat zij zich zo voor ons inzetten!

         

        Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis bestaat vandaag 2 jaar

        23 mei 2015 - Met trots kunnen wij melden dat wij in de afgelopen twee jaar al méér dan 2500 patiënten persoonlijke borstkankerzorg hebben kunnen bieden, al méér dan 800 operaties succesvol hebben uitgevoerd en dat onze patiënten onze zorg waarderen met een 9,7 gemiddeld.

        Een prachtig rapportcijfer voor ons complete team van borstkankerexperts. Wat we met elkaar in de afgelopen twee jaar hebben bereikt, vormt een mooie basis om vol vertrouwen en met de motivatie om nog veel meer patiënten te helpen de toekomst tegemoet te gaan.

          

        Te gast bij Harry Mens in Business Class 

        18 mei 2015 - Vanwege het 2-jarig bestaan van ons gespecialiseerde borstkankerziekenhuis waren we uitgenodigd om bij Harry Mens in Business Class te vertellen hoe het nu gaat. Bekijk hier het gesprek. 
         

        Verzekeraars onderzoeken soepelere verzekering na borstkanker 

        17 mei 2015 - Een positieve ontwikkeling. Lees hier het artikel.

         

        Gratis toegangsbewijzen voor Nationaal POH Congres 

        18 maart 2015 - Bent u of kent u een praktijkondersteuner die graag naar het Nationaal POH Congres op donderdag 28 mei 2015 in de ReeHorst te Ede gaat? Mail dan voor 25 maart uw naam en gegevens naar communicatieantispam@ln.ornomrednaxela, want wij mogen 2 toegangsbewijzen voor deze inspirerende dag met boeiende sprekers en niet alledaagse thema’s weggeven! Jan van Bodegom vertelt u tijdens dit congres alles over borstkanker, maar er is natuurlijk meer. Bekijk hier het volledige programma. 

         

        Alexander Monro Borstkankerziekenhuis genomineerd voor Internal Branding Jaarprijs 2014

        28 januari 2015 - NIMA, het Nederlands Instituut voor Marketing, heeft het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis benoemd tot een van de drie finalisten van de Internal Branding Jaarprijs 2014. Internal Branding gaat over het waarmaken van de kernwaarden door medewerkers. Het borstkankerziekenhuis is genomineerd omdat de identiteit van de organisatie is gefundeerd op basis van de input van patiënten en medewerkers. De kernwaarden fungeren als centrale leidraad bij elke beslissing en op ieder gebied (zorgkwaliteit, patiëntbejegening, personeelsontwikkeling etc.).

        Naast het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis behoren STEDIN en RET tot de finalisten. Op 12 februari 2015 wordt de Internal Branding Jaarprijs voor de vijfde keer uitgereikt.

        Living brand
        De jury noemt de organisatie van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis een ‘living brand’ die feitelijk geen internal branding programma in de traditionele zin van het woord nodig heeft. ‘Bij de opbouw van deze relatief jonge organisatie is direct het juiste perspectief gekozen (focus op klanten én medewerkers) en er zijn duidelijk een aantal stappen gevolgd’, aldus de jury. 

        Internal Branding Jaarprijs
        De Internal Branding Jaarprijs is een vakprijs voor dat bedrijf of die organisatie waarin Internal Branding in dat jaar aantoonbaar effect heeft gehad. Als je naast de functionele kenmerken van je bedrijf, product of dienst ook het hart van de klant weet te raken op een onderscheidende, authentieke en relevante manier dan worden klanten fan. Dat de medewerkers van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis hierin slagen, blijkt onder andere uit de gemiddelde waardering van 9,7 die het borstkankerziekenhuis van haar patiënten krijgt op ZorgkaartNederland.

        Kijk voor meer informatie over de Internal Branding Jaarprijs 2014 op http://ib-jaarprijs.nl/


        Blog: Diagnosestelling en second opinion borstkanker? Specialisatie werkt!

        18 december 2014 - Is specialisatie nodig in borstkankerzorg? Lees de blog van Jan van Bodegom op ZorgkaartNederland.nl: http://tinyurl.com/blog-Specialisatie-werkt

         

        Borstkankerziekenhuis is voorbeeld voor ziekenhuizen Mexico

        13 november 2014 - Twee ziekenhuizen in Mexico-stad zijn enthousiast over het business model van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

        In Mexico-stad heeft Jan van Bodegom een bezoek gebracht aan het ISSSTE ziekenhuis en het  IMSS ziekenhuis. Dit deed hij samen met de sector Life Sciences and Health van de Nederlandse ambassade.

        Het ISSSTE ziekenhuis wil hervormen om zo de zorg te verbeteren. Het business model van het Alexander Monro Bostkankerziekenhuis in Nederland werd als voorbeeld gepresenteerd waarbij patiënttevredenheid, kostenbesparing, snelle en resultaatgerichte behandeling en het vertrouwen van de patiënt centraal staat.

        Volgens de Nederlandse ambassade waren beide ziekenhuizen erg enthousiast over de presentatie van Dr. Jan van Bodegom over de verbeteringen die mogelijk zijn op het gebied van bestrijding van borstkanker.

         

        Mexico heeft interesse in ons borstkankerziekenhuis

        11 november 2014 - ,,Estamos muy contentos por recibir este lunes al doctor @JanvanBodegom en México. Jan van Bodegom es el fundador del hospital Alexander Monro en los Países Bajos @MonroZiekenhuis.''

        De Nederlandse ambassade in Mexico is verheugd Jan van Bodegom te ontvangen. Samen met de ambassademedewerkers van de afdeling Life Sciences and Health bezoekt Jan van Bodegom de ziekenhuizen, IMMS, ISSSTE en ABC en de Universiteiten Anahuac en UNAM in Mexico.
         
        Lees meer: https://www.facebook.com/EmbajadaPaisesBajosMexico

         

        Video: interview Jan van Bodegom op Health & Care Day 2014

        11 november 2014 - ,,Door  keuzes te maken; simpelweg kiezen voor goede mensen, goede middelen en alleen maar doen wat de patiënt van je vraagt en goede zorg leveren.'' Alleen zo kan je een gespecialiseerd borstkankerziekenhuis, zoals het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, starten volgens oprichter Jan van Bodegom.

        Bekijk het interview van Skipr met Jan van Bodegom tijdens de Health & Care Day 2014.

         

        BVN enquête: 27% te maken met verkeerd gestelde diagnose

        3 november 2104 - Op de vraag van Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) 'Heb jij te maken gehad met een verkeerd gestelde diagnose?' geeft ruim een kwart (27%) van 750 (ex)patiënten aan dat er zaken verkeerd zijn gegaan.

        Bij 9% is een verkeerde diagnose gesteld en zijn er onnodige behandelingen uitgevoerd. Bij 18% is het behandelplan aangepast. Vaak kwam de verkeerde diagnose aan het licht door een second opinion in een ander ziekenhuis.
        Lees meer hierover of geef je eigen ervaring door: http://tinyurl.com/BVN-verkeerde-diagnose

        De aanleiding voor BVN naar het vragen naar verkeerde diagnosestelling is het artikel over second opinions bij borstkanker in de Telegraaf ( 14 oktober jl.). Bij een second opinion in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis krijgt één op de tien vrouwen een andere diagnose. Ook krijgt 15 tot 20 procent van de vrouwen een ander behandelplan aangeboden.

         

        Telegraaf over second opinions

        14 oktober 2014 - Eén op de tien vrouwen krijgt bij een second opinion een andere diagnose als het gaat om borstkanker. Lees de artikelen van de Telegraaf over second opinions en het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis:

        'Tumoren in borst nog vaak gemist'
        'Ziekenhuis met weerstand'
        'Zij hebben mijn leven gered'
        'Andere diagnose: voorbeelden'
        'SAZ: Gespecialiseerd team van groot belang'

         

        Bekijk ook het televisie item van RTV Utrecht met Jan van Bodegom. Het item begint rond 5'35'' minuut.

         
        Alexander Monro Borstkankerziekenhuis wint Libelle’s Medische Award 2014

         

        4 oktober 2014 - Gemist? Bekijk hier het leuke TV-item van Hart van Nederland (SBS6) over de uitreiking van de medische award.

            

        3 oktober 2014 - Het Gouden Borstbeeld is vandaag uitgereikt door Maureen Belderink van Libelle aan Jan van Bodegom van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

        Kijk vanavond naar het TV-item in Hart van Nederland (SBS6) om 19.00 uur en om 22.30 uur. Dit is alvast de sneak preview.  
         

        2 oktober 2014 - Wij zijn de winnaar van Libelle’s Medische Award! Bekijk hier het mooie filmpje dat Libelle heeft gemaakt over ons borstkankerziekenhuis:

         De Libelle’s Medische Award is de jaarlijkse prijs die het vrouwenweekblad uitreikt aan een persoon of instelling met bijzondere verdiensten op het gebied van vrouwengezondheidszorg.

         ‘Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is een bijzonder initiatief waar het welzijn van patiënten veel meer aandacht krijgt dan in een gewoon ziekenhuis. De persoonlijke benadering, snelheid van behandelplannen en een 9.8 op ZorgkaartNederland waren enkele redenen waarom wij besloten de medische award, een gouden borstbeeld, toe te kennen aan dit borstkankerziekenhuis’, aldus Libelle.

         Het Gouden Borstbeeld wordt vrijdag (3 oktober) door Libelle overhandigd aan Jan van Bodegom, oprichter en directeur van het borstkankerziekenhuis. Deze uitreiking is vrijdagavond om 19.00 uur en om 22.30 uur te zien bij Hart van Nederland op SBS6.

         Er staat een mooi artikel over de medische award met prachtige foto’s in de Libelle. Deze ligt vanaf vrijdag 3 oktober in de winkel.

         Lees hier het persbericht van Libelle.

          

         Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is kwaliteitsziekenhuis borstkankerzorg voor Achmea

         25 september 2014 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is het eerste gespecialiseerde ziekenhuis dat van zorgverzekeraar Achmea de status van kwaliteitsziekenhuis borstkankerzorg krijgt. Het borstkankerziekenhuis krijgt voor drie jaar een contract als voorkeursaanbieder voor het leveren van borstkankerzorg met een vrij volume.

         ,,Wij zijn ongelofelijk blij met dit contract. We hebben afgelopen maanden een intensieve kwaliteitscheck gehad van Achmea. Op basis van onze bovengemiddelde kwaliteit en patiëntvriendelijke manier van werken zijn patiënten van Achmea de komende drie jaar verzekerd van goede zorg bij ons,’’ aldus Jan van Bodegom, chirurg en oprichter van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

         Lees meer

          

         Alexander Monro Borstkankerziekenhuis meest patiëntvriendelijk van Nederland

         24 september 2014 - Ons borstkankerziekenhuis is het meest patiëntvriendelijk van Nederland! Wij zijn heel trots dat we deze titel hebben gekregen van ZorgkaartNederland. We danken onze patiënten voor hun hoge waardering van 9,8 voor ons borstkankerziekenhuis.

         Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis mag zich een jaar lang ‘meest patiëntvriendelijke kliniek 2014’ noemen.

         ,,In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis staat de patiënt altijd centraal. Al onze medewerkers zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bezig met sneldiagnostiek en gespecialiseerde persoonlijke behandelingen. Dat onze patiënten ons hiervoor een gemiddeld cijfer van maar liefst een 9,8 geven laat zien dat onze aanpak werkt. Ik ben ontzettend trots op mijn team en dank onze patiënten voor hun waardering,'' aldus Jan van Bodegom, chirurg en oprichter van het ziekenhuis.

         ,,Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis heeft van de drie genomineerden de meeste waarderingen. Daarom zijn er meer positieve associaties. Naast het vriendelijke personeel is de persoonlijke behandeling en de warme ontvangst veel genoemd. Veiligheid en vertrouwen scoren gemiddeld het beste, samen met duidelijkheid en het feit dat de diagnose dezelfde dag nog komt,’’ vertelt Gerdi Verbeet, voorzitter van de raad van toezicht van NPCF tijdens de uitreiking van de publieksprijs 'Meest patiëntvriendelijke kliniek 2014'.

          

         Rondleidingen

         19 september 2014 - Neem een kijkje achter de schermen van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis Op 8, 9 en 30 oktober worden er rondleidingen gegeven zodat omwonenden, huisartsen, doktersassistenten en andere geïnteresseerden kunnen kennismaken met de mensen en werkwijze van het ziekenhuis. U kunt u opgeven via  www.alexandermonro.nl/aanmelden.

          

         50PlusBeurs

         16 september 2014 - Vragen over borstkanker? Kom langs bij het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis op de 50PlusBeurs, van 16 t/m 20 september 2014 in de Jaarbeurs te Utrecht. De beurs is elke dag geopend van 10.00 tot 17.30 uur.


         Jan van Bodegom te gast bij BNR Gezond

         16 september 2014 - Jan van Bodegom was te gast in de uitzending van BNR Gezond over de toekomst van de zorg. U kunt de uitzending hier terugluisteren.

          

         Nominatie 'Meest Patiëntvriendelijke Kliniek 2014'

         15 september 2014 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is genomineerd voor de titel 'Meest patiëntvriendelijke kliniek' door ZorgkaartNederland. Ons borstkankerziekenhuis is een van de vijf genomineerde klinieken. Patiënten beoordelen op ZorgkaartNederland.nl ons ziekenhuis met een gemiddelde van 9,8 (118 waarderingen).

         Op woensdag 24 september wordt bekend wie de winnaar is. Deze publieksprijs is een initiatief van ZorgkaartNederland.nl, de grootste reviewsite voor de zorg. De waarderingen op deze site vormen de basis voor de uitslag. Patiënten beoordelen de klinieken op ZorgkaartNederland op basis van onder andere de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie.

          

         Overhandiging certificaat Roze Lintje

         5 september 2014 - Het certificaat voor het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg is officieel overhandigd aan het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

         Marga Schrieks, programmamanager Kwaliteit van zorg van Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) heeft het certificaat voor het roze lintje aangeboden aan Kirsten Huibregtsen, Manager Zorg en Kwaliteit van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

          

         Alexander Monro Borstkankerziekenhuis ontvangt roze lintje

         1 september 2014 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis heeft een roze lintje gekregen van Borstkankervereniging Nederland (BVN) voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Kijk hier voor meer informatie.

          

          

         Maak een afspraakBel ons op 030 22 50 910