Bel ons voor een afspraak030 22 50 910

Deel deze pagina

Alexander Monro Borstkankerziekenhuis ontvangt wederom roze lintje

4 juli 2016 - Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, het enige gespecialiseerde borstkankerziekenhuis, voldoet aan alle dertien kwaliteitscriteria van Borstkankervereniging Nederland (BVN) en ontvangt daarom wederom het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Wij zijn trots dat wij voor het derde jaar op rij zijn beloond met het roze lintje!

 

Dagelijkse meermaals overleg over alle patiënten door alle specialisten

BVN reikt het roze lintje elk jaar uit aan de ziekenhuizen die aan de vijf belangrijkste criteria en aan minimaal zes van de acht overige criteria voldoen. Eén van de belangrijkste criteria luidt dat minimaal 90% van de patiënten pre- en postoperatief in een specifiek borstkankeroverleg, waarbij alle betrokken specialisten aanwezig zijn, wordt besproken. In Nederland vindt dit overleg één en soms twee keer per week plaats. In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis gebeurt dit elke dag twee keer en worden álle patiënten door het hele team besproken. Een ander belangrijk criterium dat BVN stelt, is dat er minimaal 100 nieuwe borstkankerpatiënten per jaar in een ziekenhuis worden behandeld. In het borstkankerziekenhuis zijn sinds april 2013 3.000 patiënten gezien en 800 operaties uitgevoerd. 

Monitor: Patiënten geven zelf zorgwensen aan

Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg. Deze monitor combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod in ziekenhuizen. Doordat patiënten in de monitor kunnen aangeven welke criteria zij zelf belangrijk vinden, krijgen zij een overzicht van de ziekenhuizen die passen bij hun persoonlijke situatie en zorgwensen. De criteria zijn opgesteld door BVN en worden elk jaar aangescherpt. Het roze lintje wordt altijd uitgereikt op basis van de prestaties van het voorgaande jaar.

Meer informatie over het roze lintje en de Monitor Borstkankerzorg: www.borstkanker.nl.

Over het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis 

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is hét gespecialiseerde ziekenhuis voor borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek. 

Ons ziekenhuis is landelijk toegankelijk en onze zorg wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. Naast de beste medische zorg kenmerken oprechte aandacht, luisteren, vertrouwen en betrokkenheid onze aanpak. Wij nemen ruim de tijd voor elk consult. Kijkt u hier voor een rondleiding.

Meer informatie: www.alexandermonro.nl.     

 

 

Maak een afspraakBel ons op 030 22 50 910