Bel ons voor een afspraak030 22 50 910

Deel deze pagina

Expertise teams

Er zijn ook specifieke expertise velden zoals nucleaire diagnostiek, klinische genetica, palliatieve zorg en farmacie.

Klinische farmacie (de ziekenhuisapotheek), palliatieve zorg (zorg voor patiënten die niet meer kunnen genezen), nucleaire diagnostiek (van groot belang bij de voorbereidingen van een behandeling en ondersteuning bij schildwachtklierprocedures) en klinische genetica (voor het opsporen van en adviseren bij erfelijke aandoeningen) is allemaal in huis. Ook goed om te weten is dat de oncologiecommissie afspraken maakt over deelname aan wetenschappelijk onderzoek en gebruik van de nieuwste richtlijnen en protocollen.

Klinische genetica

Voor het opsporen van erfelijke aandoeningen en het adviseren van familieleden met erfelijke aandoeningen kunt u terecht bij het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis.

 

Klinische farmacie

Maarten van Soest is namens Brocacef de farmaceutische toezichthouder. Niet alleen houdt hij toezicht op de levering van medicijnen die nodig zijn voor de behandeling, ook houdt hij toezicht op het bereiden van de cytostatica (nodig voor chemotherapie) en de medische gassen.

 

Palliatieve zorg

Op de afdeling Palliatieve zorg inventariseren, beoordelen en behandelen gespecialiseerde verpleegkundigen en specialisten klachten en symptomen van patiënten die niet meer kunnen genezen van borstkanker. Ze gaan uit van een integrale benadering, met aandacht voor lichamelijke, psychische en spirituele aspecten van zorg en behandeling. Dit gebeurt in nauw overleg met onder meer huisartsen, wijkverpleegkundigen en het Hospice. De afdeling palliatieve zorg wordt geleid door Dr. Judith Plat.

 

Nucleaire diagnostiek

De specialisten en medewerkers van nucleaire geneeskunde houden zich hoofdzakelijk bezig met diagnostiek en soms behandeling met behulp van radioactieve stoffen. Ze doen ook botdichtheidsmetingen, hart- en botscans. Verder ondersteunt deze afdeling de chirurg bij schildwachtklierprocedures, zodat de klier goed te herkennen en te verwijderen is. Nucleaire diagnostiek wordt geleid door Dolores Zanin.

 

Oncologiecommissie

Het ziekenhuis kent een oncologiecommissie, waarin structureel overleg en afstemming plaatsvindt met vertegenwoordigers van alle disciplines in het ziekenhuis. Zij maken afspraken over deelname aan klinisch wetenschappelijk onderzoek en het gebruik van de nieuwste oncologische richtlijnen en protocollen. De oncologiecommissie is aanspreekpunt voor het IKNL. De drie kernleden zijn onze mammachirurg, oncologisch internist en radiotherapeut – oncoloog.

 

 

Maak een afspraakBel ons op 030 22 50 910