Bel ons voor een afspraak030 22 50 910

Deel deze pagina

Nee, wij hebben geen Intensive Care afdeling.

Er is weinig literatuur over de kans op Intensive Care (IC) opname na borstkanker chirurgie omdat het heel weinig voorkomt. Ook uit de Nederlandse NICE databank blijkt dat IC opname na borstoperaties heel zelden voorkomt. Met andere woorden: de kans op een IC-opname na geplande borstkankeroperaties is verwaarloosbaar.

Maar stel dat het toch nodig is, dan hebben wij het als volgt geregeld:
Ons ziekenhuis beschikt over 2 anesthesiologen, van wie een 20 jaar als intensivist geregistreerd en werkzaam is geweest. Daarnaast hebben 8 van de 12 stafleden in 2013 de Advanced Life Support opleiding gehaald waarmee de eerste behandeling van acute problemen gegarandeerd is, en hebben de overige personeelsleden de Basic Life Support cursus gevolgd.

We hebben een goed uitgeruste verkoeverkamer waar opvang mogelijk is als iemand meer zorg nodig heeft dan op de verpleegafdeling kan worden geboden. De (IC) verpleegkundigen die bij ons op de Holding/Verkoeverkamer werken hebben of de IC opleiding of de Recovery opleiding gevolgd. Daardoor geldt deze verkoeverkamer als Medium Care afdeling.

Vervolgens wordt de patient opgehaald door de ambulance van de RAVU en vervoerd naar de Intensive Care van het dichtstbijzijnde (academisch) ziekenhuis of naar het Radboud UMC te Nijmegen, waarmee ons ziekenhuis een samenwerkingsverband heeft.

 

 

Maak een afspraakBel ons op 030 22 50 910