Bel ons voor een afspraak030 22 50 910

Deel deze pagina

Waarom een gespecialiseerd ziekenhuis?

Het Alexander Monro Ziekenhuis is een ziekenhuis gespecialiseerd in borstkanker. Voor snellere, betere en persoonlijke zorg. Iedereen krijgt bij het Alexander Monro Ziekenhuis snel uitsluitsel.

De gedachte is dat borstkankerzorg in Nederland goed geregeld is, maar wij vinden dat het nog beter kan: borstkankerzorg op maat, volledig rondom de patiënt georganiseerd. Eén ziekenhuis, waarin alle medisch specialisten, verpleegkundigen en laboranten samenwerken in een multidisciplinair team dat zich helemaal richt op borstkanker.
  • Ongeveer 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker.
  • Per jaar krijgen 13.000 vrouwen en 100 mannen in Nederland borstkanker. Borstkankerzorg wordt steeds complexer. Door microdiagnostiek en DNA-onderzoek kunnen specialisten steeds meer typen borstkanker herkennen en de complexe behandeling beter aanbieden. 
  • Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis is een centre of excellence voor borstkankerzorg: diagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling en uiteraard psychosociale zorg is allemaal beschikbaar.
  • Volgens de Europese richtlijn moet een ziekenhuis minimaal 150 nieuwe borstkankerpatiënten per jaar behandelen in een multidiciplinair team om goede zorg te kunnen bieden. Ook de Borstkankervereniging Nederland (BVN) en de zorgverzekeraars hanteren deze minimumeisen. De oncologisch en plastisch chirurgen van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis zagen in 2012 ieder meer dan 70 nieuwe patiënten.
  • Om tot een goede inrichting van ons ziekenhuis en bijbehorende processen te komen heeft het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis meer dan 100 interviews met (ex)-patiënten en hun partners gehouden. Zij vertelden op vaak indringende wijze hoe de borstkankerzorg in hun ogen nog beter zou kunnen worden.   

 

Maak een afspraakBel ons op 030 22 50 910