Bel ons voor een afspraak030 22 50 910

Deel deze pagina

Borstkanker, wat nu? 

Het nieuws dat u borstkanker heeft brengt naast schrik en onzekerheid ook allerlei vragen met zich mee. Wij proberen u zoveel mogelijk gerust te stellen door duidelijk antwoord te geven op al uw vragen. 

  Persoonlijk behandelplan

Wanneer u het nieuws heeft gehoord dat er bij u borstkanker is geconstateerd zal uw behandelend arts en de mammacare verpleegkundige samen met u een behandelplan op maat opstellen.Wanneer u het nieuws heeft gehoord dat er bij u borstkanker is geconstateerd, zal uw behandelend arts en de mammacare verpleegkundige samen met u een behandelplan op maat opstellen. Hierin worden alle aspecten en stappen van de behandeling duidelijk benoemd en uitgelegd. Samen bespreken we uw thuis- en werksituatie en we houden daar zoveel mogelijk rekening mee. Ook nemen wij goed de consequenties door van de keuzes die we samen maken.
 
Om ervoor te zorgen dat u niets vergeet te vragen tijdens uw gesprekken met uw behandelend arts en verpleegkundige kan een checklist een handig hulpmiddel zijn. Via B-Bewust kunt u uw eigen checklist aanmaken en bijhouden. U kunt ook altijd telefonisch en/of via mail contact opnemen met uw behandelend arts en mammacare verpleegkundige om onnodige angst en zorgen te voorkomen.
 

Lees voor meer informatie onze folder: Voorbereiding op uw afspraak


Aanvullend onderzoek

Voordat er wordt begonnen met de behandeling is er aanvullend onderzoek nodig om meer duidelijkheid te krijgen over de aard en de uitgebreidheid van de tumor. Afhankelijk van de bevindingen kan er bijvoorbeeld een MRI-scan of botscan nodig zijn. Dit gebeurt met de nieuwste apparatuur waardoor betere beeldvorming, juist ook in dicht borstweefsel, mogelijk is. Alle apparatuur die het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in huis heeft is binnen 24 uur toegankelijk en uitslagen zijn -zoveel mogelijk- direct beschikbaar waardoor u niet onnodig lang hoeft te wachten op uitslagen.

In uw persoonlijke behandelplan nemen wij heel goed de consequenties door van de keuzes die we samen maken. 

Sissi Grosfeld
Verpleegkundig specialist mammacare


 

Klinische faciliteiten

Tijdens een dagopname komt u op onze meerpersoonskamer te liggen. Tijdens een langere opname in het ziekenhuis krijgt u een eigen kamer met badkamer. Uw partner, vriend of familielid kan desgewenst bij u op de kamer blijven slapen. Ligt u liever met andere patiënten op een zaal, dan kan dat ook. In alle kamers kunt u gratis gebruik maken van onze Wifi-verbinding. Natuurlijk kunt u de hele dag bezoek ontvangen op tijden die u passen.

 

Wetenschappelijk onderzoek

Wereldwijd wordt continu onderzoek gedaan naar nieuwe behandelingen van kanker. Dat noemen we ‘klinisch-wetenschappelijk onderzoek’ of ‘experimenteel onderzoek’. Ook het Engelse woord ‘trial’ wordt veel gebruikt. Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis vindt het belangrijk dat onze patiënten desgewenst kunnen deelnemen aan deze onderzoeken, in Nederland of in het buitenland. Het gaat om deelname aan klinische studies en nieuwe therapieën.

Second opinion

Omdat wij gespecialiseerd zijn in borstkanker biedt het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis u de mogelijkheid tot een second opinion. Lees hier alle informatie over een second opinion.

 

Zekerheid over uw situatie?

Bel 030 - 225 09 10. Of vul hiernaast uw gegevens in om door ons gebeld te worden.

Velden met een * zijn verplicht.

 

 

Maak een afspraakBel ons op 030 22 50 910