Bel ons voor een afspraak030 22 50 910

Deel deze pagina

Chemo-, hormoontherapie & bestraling

Onze ruimte voor chemotherapie is behaaglijk, ruim en prettig. Er is plek om met anderen te praten of juist om u terug te trekken. Alles waardoor u zich comfortabel voelt. Wij zorgen ervoor dat de behandeling naadloos aansluit op het afgesproken behandelplan.


  Chemo-sessies duren lang en je voelt je niet altijd lekker. Ik was blij dat de ruimte zo was opgezet dat ik zelf kon kiezen of ik wilde kletsen met ‘collega-patiënten’ of dat ik me me liever terugtrok.

 

Patiënt Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

MammaPrint

Vaak is er geen enkele twijfel over de toegevoegde waarde van chemotherapie. Soms is dat er wel. Om dan te komen tot het beste individuele behandeladvies kan MammaPrint een hulpmiddel zijn. De MammaPrint is sinds een aantal jaren beschikbaar en deze test kan in specifieke situaties aanvullende informatie verschaffen over de kans dat de borstkanker terugkeert (kijk voor meer informatie over MammaPrint op www.mammaprint.nl). In het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis vragen wij de MammaPrint aan als er bij u en/of uw medisch specialist twijfel blijft bestaan over het nut van chemotherapie. Zo kunnen we samen tot de juiste keuze komen.

Hormoontherapie

Het kan zijn dat de borstkanker bij u hormoongevoelig is. In dat geval kunt u samen met uw arts besluiten dat u wordt behandeld met endocriene therapie (hormoontherapie). Er zijn verschillende soorten endocriene therapie. Uw arts vertelt u welke therapie bij u wordt toegepast.

Bestraling

Soms is bestraling nodig voor of na de chemo, of bij een borstsparende operatie. Bestraling vindt 16 tot 28 keer plaats. Omdat bestraling elke werkdag  moet plaatsvinden, maken wij daarvoor een afspraak met een ziekenhuis bij u in de buurt. Joeke Felderhof, onze radiotherapeut-oncoloog, neemt uitgebreid de tijd om de keuzes en consequenties hiervan met u te bespreken en zorgt voor een naadloze aansluiting op de rest van de behandelingen.

Al voor de operatie besprak de radiotherapeut met mij welke bestralingstherapie het beste past. Zij heeft contact gelegd met een ziekenhuis vlakbij mijn huis en houdt me goed in de gaten.

 

Patiënt Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

Meer informatie?

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Velden met een * zijn verplicht.

Maak een afspraakBel ons op 030 22 50 910