Bel ons voor een afspraak030 22 50 910

Deel deze pagina

Diagnose

Met een verwijzing van de huisarts kunt u vaak nog dezelfde dag bij het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis terecht.

U maakt kennis met de medisch specialist, oncologisch chirurg of internist-oncoloog die u onderzoekt. We maken meteen een foto van de borst en eventueel een echo. De uitslag daarvan, en eventuele vervolgstappen, bespreekt u met dezelfde arts die u onderzocht.

Soms is het nodig een biopt te nemen, er wordt dan een stukje weefsel afgenomen. Dat gebeurt in de meeste gevallen direct en wordt ook onmiddellijk naar de patholoog gebracht. Die uitslag is er binnen 24 tot 48 uur, en soms eerder.

 

Het Alexander Monro maakt gebruik van een tomosynthese mammograaf: een scan die 3D-mammografiebeelden maakt, waardoor borstkanker beter en sneller kan worden ontdekt.

Hierboven ziet u een tomosynthese mammograaf: een scan die 3D-mammografiebeelden maakt, waardoor borstkanker beter en sneller kan worden ontdekt. U kunt de afbeelding vergroten door op de foto te klikken.

 

De medisch specialisten en laboranten van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis behandelen volgens de nieuwste behandelmethodes. Ook beschikken we over de meest moderne apparatuur, die ons in staat stelt een beter beeld te krijgen van de aard en de uitgebreidheid van de (mogelijke) tumor - zelfs in dicht borstweefsel.

 

Niet op de foto maar ook aanwezig in ons ziekenhuis

  • een 3D-echografiesysteem, dat dankzij speciale 3D-beelden de opsporing van borstkanker versnelt, ook bij patiënten met dicht klierweefsel of met borstimplantaten.
  • een 3 Tesla MRI-scanner voor mammadiagnostiek, waarmee we de aard en positie van de tumor nauwkeurig kunnen vaststellen. Deze MRI is exclusief voor de patiënten van het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, dus er zijn geen wachttijden.

Zekerheid over uw situatie?

Bel 030 - 225 09 10. Of vul hiernaast uw gegevens in om door ons gebeld te worden.

Velden met een * zijn verplicht.

Het was heel persoonlijk: fijne ontvangst, geen overvolle wachtruimtes. En meteen duidelijkheid van de radioloog. Goed zeg, rechtstreeks contact met behandelend arts.


Patiënt Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

De onzekerheid tijdens het wachten is naar, dus het is prettig te weten dat je dezelfde dag al de uitslag krijgt. De medewerkers ondersteunden me goed tijdens de toch wat vervelende onderzoeken en toonden enorm veel inlevingsvermogen.


Patiënt Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

Fijn dat we zo snel terecht konden voor een second opinion. Dat haalde veel onrust weg.


Partner van patiënt Alexander Monro Borstkankerziekenhuis

Maak een afspraakBel ons op 030 22 50 910