Bel ons voor een afspraak030 22 50 910

Deel deze pagina

Poli Goedaardige Borstaandoeningen

Dit spreekuur is speciaal bedoeld voor vrouwen die klachten van hun borst (en) hebben, maar waarbij borstkanker uitgesloten is.
 

Achtergrond

Een knobbeltje of pijn in de borst blijkt soms borstkanker te zijn, maar vaker is er een goedaardige oorzaak. Ook het merendeel van de vrouwen die er bij het bevolkingsonderzoek ‘uitgepikt’  wordt, blijkt geen borstkanker te hebben maar iets goedaardigs.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een fibroadenoom, ook wel een bindweefselknobbel genoemd.
  • Een cyste, een blaasje gevuld met vocht.
  • Een lipoom, een goedaardig gezwel van vetweefselcellen.
  • Mastopathie, een verzamelnaam voor pijnlijk klierweefsel en/of gespannen borsten. Soms in combinatie met tepelvocht of cysten. Mastopathie komt vaker voor bij premenopauzale vrouwen met een piek tussen 35 en 40 jaar en rondom de overgang.

Waarom dit spreekuur

Deze aandoeningen zijn niet levensbedreigend, maar kunnen erg hinderlijk en pijnlijk zijn. Dit is vooral het geval bij mastopathie.

Toch hebben vrouwen met deze klachten behoefte aan uitleg, begeleiding en soms behandeling.

 

Wat kunt u van ons verwachten

Het eerste bezoek in het ziekenhuis bestaat uit een intake en lichamelijk onderzoek. Indien nodig herbeoordelen wij onderzoeken van elders en/of verrichten we aanvullend onderzoek in ons ziekenhuis. Na uitleg over onze bevindingen, besluiten we samen met u welke  adviezen/begeleiding en eventueel behandeling het beste bij u passen.

Indien er sprake is van een radiologische of operatieve ingreep, kunt u door hetzelfde behandelteam begeleid worden.

 

Met een verwijzing van de huisarts kunt u snel bij ons terecht.

 

 

 

  

 

Maak een afspraakBel ons op 030 22 50 910